Italský tatarák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italský tatarák
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61373 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
100 g | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tabasco |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
40 ml | Koňak |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 214,1mg |
Draslík | 141,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 303,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Kapary sterilované, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Tabasco, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Hovězí maso zadní, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koňak nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Italský tatarák postup přípravy receptu:
1 | Čisté hovězí zadní maso bez tuku dvakrát umeleme. |
2 | V misce mleté maso lžičkou lehce promačkáme a přidáme k němu najemno nasekanou cibuli, nakrájené kapary, nasekanou petrželku, trochu worcesteru a tabasca. Dále přidáme rajčatový protlak, dijonskou hořčici, olivový olej, citronovou šťávu, podle chuti sůl a pepř. |
3 | Všechny suroviny v misce promícháme dvěma vidličkami, mícháme důkladně, v podstatě směs vidličkami prošleháváme. |
4 | Potom do tataráku přidáme čerstvý syrový žloutek a nakonec koňak. Znovu vše prošleháme vidličkami. |
5 | Na talířích vytvarujeme ze směsi kopeček, který zakápneme olivovým olejem. |
6 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Podáváme s opečenými toasty.