Jednoduchý recept

Italský tatarák

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 61373
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
100 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Kapary sterilované
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tabasco
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
40 ml Koňak

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 219 kcal
Kilojoule 918kJ
2% Sacharidy 6 g
14% Tuky 11 g
25% Sodík 504 mg
26% Bílkoviny 15 g

Italský tatarák postup přípravy receptu:

1

Čisté hovězí zadní maso bez tuku dvakrát umeleme.

2

V misce mleté maso lžičkou lehce promačkáme a přidáme k němu najemno nasekanou cibuli, nakrájené kapary, nasekanou petrželku, trochu worcesteru a tabasca. Dále přidáme rajčatový protlak, dijonskou hořčici, olivový olej, citronovou šťávu, podle chuti sůl a pepř.

3

Všechny suroviny v misce promícháme dvěma vidličkami, mícháme důkladně, v podstatě směs vidličkami prošleháváme.

4

Potom do tataráku přidáme čerstvý syrový žloutek a nakonec koňak. Znovu vše prošleháme vidličkami.

5

Na talířích vytvarujeme ze směsi kopeček, který zakápneme olivovým olejem.

6

Ihned podáváme.

Poznámka

Podáváme s opečenými toasty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept