Jednoduchý recept

Vývar s tyrolskými knedlíčky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 61374
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 ks Cibule
1 l Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Majoránka čerstvá
20 g Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rohlíky bílé
80 g Špek
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 2 002kJ
13% Sacharidy 45 g
35% Tuky 26 g
38% Sodík 752 mg
29% Bílkoviny 16 g

Vývar s tyrolskými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Rohlíky (nebo housky) z předchozího dne nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka na 2 hodiny.

2

Oloupanou cibulku a špek nadrobno nakrájíme a restujeme na pánvi s kouskem másla. Když špek pustí šťávu, přesypeme suroviny z pánve do mísy. Přidáme mouku, celé vejce, nasekanou pažitku, čerstvou majoránku a připravené rozměklé pečivo. Dochutíme solí, pepřem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Směs promícháme vařečkou a potom tvarujeme malé knedlíčky.

3

Knedlíčky vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.

4

Na každý talíř dáme 5-6 knedlíčků, které přes plátno vložené do cedníku přelijeme horkým hovězím vývarem.

Poznámka

Špek použijeme nejlépe tyrolský, lehce vyuzený. Polévku můžeme při podávání ještě posypat pažitkou a majoránkou, podle chuti i nastrouhaným parmazánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept