Recept

Vrstvený dezert Millefoglie

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 61375

Ingredience

2 ks Citrony
250 g Cukr krupice
200 g Cukr moučkový
500 g Listové těsto
250 g Mascarpone
1 l Mléko plnotučné
130 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,093 kcal
Kilojoule 4 574kJ
37% Sacharidy 133 g
72% Tuky 54 g
5% Sodík 105 mg
43% Bílkoviny 24 g

Vrstvený dezert Millefoglie postup přípravy receptu:

1

V míse šleháme metličkou celá vejce s cukrem.

2

V kastrůlku ohřejeme mléko, přidáme zrnka vydlabaná z lusku i prázdný lusk a oloupanou kůru z citronů. Ohřáté mléko odstavíme z plotny a lusk i kůru vyjmeme.

3

Mléko s ušlehanou vaječnou směsí za stálého míchání metličkou spojíme, vrátíme na plotnu a zvolna přisypáváme mouku. Vše šleháme do zhoustnutí.

4

Do prochladlé směsi potom lehce vmícháme mascarpone, aby vznikl jemný krém.

5

Listové těsto rozválíme na plát o velikosti plechu. Rozprostřeme na plech, propícháme vidličkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po 5 minutách pečení těsto poprášíme moučkovým cukrem.

6

Upečený plát opatrně nakrájíme na 3 stejné pruhy. První pruh celý potřeme krémem, přiložíme druhý pruh a znovu potřeme krémem. Navrch položíme třetí pruh těsta.

7

Bílky s moučkovým cukrem a citronovou šťávou šleháme metličkou do husté polevy.

8

Polevou přelijeme povrch dezertu a necháme zaschnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept