Vrstvený dezert Millefoglie - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vrstvený dezert Millefoglie
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61375 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
2 ks | Citrony |
250 g | Cukr krupice |
200 g | Cukr moučkový |
500 g | Listové těsto |
250 g | Mascarpone |
1 l | Mléko plnotučné |
130 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 287,0mg |
Draslík | 149,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 292,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mascarpone, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vrstvený dezert Millefoglie postup přípravy receptu:
1 | V míse šleháme metličkou celá vejce s cukrem. |
2 | V kastrůlku ohřejeme mléko, přidáme zrnka vydlabaná z lusku i prázdný lusk a oloupanou kůru z citronů. Ohřáté mléko odstavíme z plotny a lusk i kůru vyjmeme. |
3 | Mléko s ušlehanou vaječnou směsí za stálého míchání metličkou spojíme, vrátíme na plotnu a zvolna přisypáváme mouku. Vše šleháme do zhoustnutí. |
4 | Do prochladlé směsi potom lehce vmícháme mascarpone, aby vznikl jemný krém. |
5 | Listové těsto rozválíme na plát o velikosti plechu. Rozprostřeme na plech, propícháme vidličkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po 5 minutách pečení těsto poprášíme moučkovým cukrem. |
6 | Upečený plát opatrně nakrájíme na 3 stejné pruhy. První pruh celý potřeme krémem, přiložíme druhý pruh a znovu potřeme krémem. Navrch položíme třetí pruh těsta. |
7 | Bílky s moučkovým cukrem a citronovou šťávou šleháme metličkou do husté polevy. |
8 | Polevou přelijeme povrch dezertu a necháme zaschnout. |