Kachní játra s portským a jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní játra s portským a jahodami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61376 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
1 ks | Jablka |
2 ks | Jahody zahradní |
300 g | Játra kachní |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
100 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 772,5mg |
Draslík | 518,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 60g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 18,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Jahody zahradní, Játra kachní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sůl mořská, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní játra s portským a jahodami postup přípravy receptu:
1 | Dva plátky omytého jablka lehce pocukrujeme a orestujeme na pánvi po obou stranách. Když jablka zkaramelizují, dáme je na talířky. |
2 | Na pánvičku položíme na plátky nakrájená kachní játra a restujeme tak, aby uvnitř zůstala středně propečená. Játra vyjmeme na papírovou utěrku. |
3 | Tuk z pánve slijeme a dno otřeme papírem, aby zůstalo jen mastné. Do horké pánve přilijeme portské víno, které vzplane. Několik vteřin flambujeme, omáčka zhoustne a ztmavne. |
4 | Na plátky jablek položíme plátky jater, zalijeme je omáčkou z portského vína, ozdobíme krystalky mořské soli a doplníme omytými, překrojenými jahodami. |
5 | Ihned podáváme. |