Jednoduchý recept

Rajčata plněná tuňákovou pěnou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 61380
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

8 ks Ančovičky konzervované
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Kapary sterilované
4 ks Rajčata
200 g Tuňák v majonéze
1 ks Tymián čerstvý
Majonéza
1 polévková lžíce Citronová šťáva
100 ml Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 043kJ
2% Sacharidy 8 g
51% Tuky 38 g
185% Sodík 4 g
53% Bílkoviny 30 g

Rajčata plněná tuňákovou pěnou postup přípravy receptu:

1

V misce šleháme metličkou žloutky se slunečnicovým olejem (suroviny musí mít pokojovou teplotu.) Po kapkách přidáváme citronovou šťávu a nakonec přidáme špetku soli. Vzniklá majonéza má být krémovitá.

2

Rajčata omyjeme, odkrojíme vrchní část a lžičkou vydlabeme dužinu - odstraníme zrníčka, necháme jen masitou část dužiny.

3

Připravená rajčata otočíme, aby vytekla šťáva, sekrojené vršky necháme na přiklopení.

4

Do mixeru dáme tuňáka v majonéze, kapary, ančovičky, 2 polévkové lžíce citronové šťávy a vydlabanou dužinu z rajčat. Vše rozmixujeme.

5

Rozmixovanou směs promícháme s připravenou majonézou. Pěnou potom plníme vydlabaná rajčata, ozdobíme snítkou tymiánu a přiklopíme vršky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept