Jednoduchý recept

Italské pesto

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 61381

Ingredience

2 hrst Bazalka
100 ml Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
2 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1 špetka Sůl hrubozrnná
1 stroužek Česnek
30 g Oříšky piniové

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 346kJ
0% Sacharidy 2 g
45% Tuky 34 g
30% Sodík 590 mg
9% Bílkoviny 5 g

Italské pesto postup přípravy receptu:

1

Pesto připravíme v hmoždíři - z mixeru má mdlou chuť.

2

Do hmoždíře dáme lístky čerstvé bazalky natrhané na kousky, dále celý oloupaný stroužek česneku, piniové oříšky, nastrouhaný parmezán, pecorino a malou špetku soli.

3

V hmoždíři vše důkladně drtíme paličkou a až po chvíli přilijeme olivový olej. Pesto promícháme a zakápneme ještě trochou oleje pro zjemnění.

4

V chladničce pesto vydrží 3-4 dny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept