Jednoduchý recept

Základní bešamelová omáčka

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 61383
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

100 g Máslo čerstvé
1 l Mléko plnotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 790kJ
8% Sacharidy 30 g
39% Tuky 30 g
3% Sodík 58 mg
19% Bílkoviny 11 g

Základní bešamelová omáčka postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a chvíli mícháme.

2

Potom za stálého míchání přiléváme ohřáté mléko, nakonec přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku a špetku soli.

Poznámka

Bešamel používáme jako základní omáčku např. na boloňské špagety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept