Jednoduchý recept

Boloňské ragú

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 61384
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
600 g Hovězí maso mleté
200 g Játra kuřecí
2 ks Klobása Salsiccia
200 ml Mléko plnotučné
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
150 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
1 kávová lžička Sůl
400 g Vepřové maso mleté
200 ml Víno červené
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 964 kcal
Kilojoule 4 033kJ
3% Sacharidy 10 g
94% Tuky 70 g
20% Sodík 407 mg
107% Bílkoviny 60 g

Boloňské ragú postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm nasekanou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, zamícháme a přidáme mleté hovězí a vepřové maso. Osolíme, opepříme a restujeme do chvíle, kdy maso ztmavne a olej se vstřebá.

2

So masové směsi přidáme klobásky vymáčknuté ze střívek, mícháme a přidáme kuřecí játra. Stále mícháme, chvíli restujeme a nakonec vše zalijeme vínem. Vaříme tak dlouho, až se alkohol odpaří.

3

Rajčatový protlak rozmícháme v 1l vlažné vody a vlijeme do ragú. Pod pokličkou vše dusíme 2-2,5 hodiny. Když se tekutina téměř odpaří, přilijeme mléko a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem. Promícháme a můžeme podávat.

Poznámka

Ragú můžeme použít při přípravě boloňských lasagní nebo podávat s vařenými těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept