Pannacotta s karamelovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pannacotta s karamelovým krémem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61385 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
Pannacotta | |
---|---|
6 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 l | Smetana 33% (šlehačka) |
6 plátek | Želatina bílá plátky |
Karamelový krém | |
6 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 278,6mg |
Draslík | 1,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Želatina bílá plátky, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pannacotta s karamelovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Plátky želatiny rozpustíme v misce s vodou. |
2 | V kastrůlku zahříváme smetanu s cukrem a za stálého míchání necháme teplotu vystoupit až na 80°C - ne však víc. Vmícháme připravenou želatinu a necháme ji ve smetaně úplně rozpustit. |
3 | Směs nalijeme do formiček nebo do menší formy na chlebíček a necháme 6 hodin v chladničce ztuhnout. |
4 | Ztuhlou směs vyklopíme z formiček nebo z fromy (v tom případě ji nakrájíme na plátky) a upravíme na talířky. |
5 | Do kastrůlku vsypeme cukr a zvolna rozpouštíme. Přidáme vodu a když karamel začne bublat, přilijeme smetanu. Krém zůstane karamelově zbarvený. Promícháme ještě metličkou a nalijeme na dezert. |