Jednoduchý recept

Pannacotta s karamelovým krémem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 61385
Kategorie: Dezerty a moučníky

Ingredience

Pannacotta
6 polévková lžíce Cukr krupice
1 l Smetana 33% (šlehačka)
6 plátek Želatina bílá plátky
Karamelový krém
6 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,021 kcal
Kilojoule 4 272kJ
15% Sacharidy 55 g
114% Tuky 85 g
0% Sodík 8 mg
10% Bílkoviny 6 g

Pannacotta s karamelovým krémem postup přípravy receptu:

1

Plátky želatiny rozpustíme v misce s vodou.

2

V kastrůlku zahříváme smetanu s cukrem a za stálého míchání necháme teplotu vystoupit až na 80°C - ne však víc. Vmícháme připravenou želatinu a necháme ji ve smetaně úplně rozpustit.

3

Směs nalijeme do formiček nebo do menší formy na chlebíček a necháme 6 hodin v chladničce ztuhnout.

4

Ztuhlou směs vyklopíme z formiček nebo z fromy (v tom případě ji nakrájíme na plátky) a upravíme na talířky.

5

Do kastrůlku vsypeme cukr a zvolna rozpouštíme. Přidáme vodu a když karamel začne bublat, přilijeme smetanu. Krém zůstane karamelově zbarvený. Promícháme ještě metličkou a nalijeme na dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept