Recept

Piškotový koláč s krémem a ovocem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 61386

Ingredience

Korpus
1 špetka Citronová kůra
100 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
210 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Krém
1 ks Citrony
200 g Cukr krupice
1 l Mléko plnotučné
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
8 ks Vaječný žloutek slepičí
Na ozdobení
100 g Jahody zahradní
1 ks Kiwi
100 g Maliny
Na formu
1 kg Fazole bílé
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,038 kcal
Kilojoule 4 344kJ
42% Sacharidy 152 g
41% Tuky 30 g
5% Sodík 100 mg
79% Bílkoviny 44 g

Piškotový koláč s krémem a ovocem postup přípravy receptu:

1

Do misky dáme 3 žloutky, přisypeme moučkový cukr, přidáme změklé máslo, špetku soli, citronovou kůru a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Rukama směs promícháme a uhněteme hladké těsto.

2

Těsto namačkáme do koláčové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Na několika místech těsto propícháme vidličkou, rozprostřeme na něj pečicí papír a zatížíme fazolemi (nebo jinou zátěží.) Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 minut.

3

Příprava krému: Mléko vlijeme do kastrůlku a spolu s kůrou oloupanou z citronu zahříváme.

4

V misce šleháme žloutky s cukrem do zhoustnutí. Kůru z mléka vyjmeme a za stálého míchání metličkou přidáváme do mléka žloutkovou směs. Přidáme ještě špetku soli a prosátou mouku. Když krém zhoustne, odstavíme z plotny a necháme chladnout.

5

Z upečeného korpusu odstraníme fazole a papír, na korpus nalijeme vychladlý krém a rozetřme po celé ploše. Uložíme na 1 hodinu do chladničky.

6

Koláč potom ozdobíme čerstvým, omytým ovocem.

Poznámka

Ovoce vybereme podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept