Piškotový koláč s krémem a ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotový koláč s krémem a ovocem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61386 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Korpus | |
---|---|
1 špetka | Citronová kůra |
100 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
210 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Krém | |
1 ks | Citrony |
200 g | Cukr krupice |
1 l | Mléko plnotučné |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na ozdobení | |
100 g | Jahody zahradní |
1 ks | Kiwi |
100 g | Maliny |
Na formu | |
1 kg | Fazole bílé |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 120g |
---|---|
Cholesterol | 541,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 44g |
Vitamín A | 604,3mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 807,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Citrony, Cukr krupice, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Jahody zahradní, Maliny, Fazole bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Kiwi, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotový koláč s krémem a ovocem postup přípravy receptu:
1 | Do misky dáme 3 žloutky, přisypeme moučkový cukr, přidáme změklé máslo, špetku soli, citronovou kůru a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Rukama směs promícháme a uhněteme hladké těsto. |
2 | Těsto namačkáme do koláčové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Na několika místech těsto propícháme vidličkou, rozprostřeme na něj pečicí papír a zatížíme fazolemi (nebo jinou zátěží.) Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 minut. |
3 | Příprava krému: Mléko vlijeme do kastrůlku a spolu s kůrou oloupanou z citronu zahříváme. |
4 | V misce šleháme žloutky s cukrem do zhoustnutí. Kůru z mléka vyjmeme a za stálého míchání metličkou přidáváme do mléka žloutkovou směs. Přidáme ještě špetku soli a prosátou mouku. Když krém zhoustne, odstavíme z plotny a necháme chladnout. |
5 | Z upečeného korpusu odstraníme fazole a papír, na korpus nalijeme vychladlý krém a rozetřme po celé ploše. Uložíme na 1 hodinu do chladničky. |
6 | Koláč potom ozdobíme čerstvým, omytým ovocem. |
Poznámka
Ovoce vybereme podle chuti.