Jednoduchý recept

Flambované krevety se smetanovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 61388

Ingredience

250 g Krevety tygří - loupané
100 ml Martell cognac
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 548kJ
2% Sacharidy 7 g
59% Tuky 44 g
5% Sodík 96 mg
55% Bílkoviny 31 g

Flambované krevety se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozehřejeme máslo a když začne prskat, přidáme očištěné krevety. Mírně je osolíme a opékáme. Když spodní strana krevet zrůžoví, otočíme je a restujeme z druhé strany.

2

Krevety přelijeme koňakem, zapálíme a několik vteřin flambujeme, než oheň uhasne.

3

Přilijeme smetanu, vzniklou omáčku promícháme a přilijeme do ní trochu vody (nebo vývaru.) Povaříme ještě 1 minutu, aby omáčka získala oranžový nádech.

4

Krevety podáváme přelité omáčkou a posypané nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept