Flambované krevety se smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flambované krevety se smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61388 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Krevety tygří - loupané |
100 ml | Martell cognac |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 206,0mg |
---|---|
Cholesterol | 253,3mg |
Draslík | 16,3mg |
Vláknina | 168,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Martell cognac, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Flambované krevety se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozehřejeme máslo a když začne prskat, přidáme očištěné krevety. Mírně je osolíme a opékáme. Když spodní strana krevet zrůžoví, otočíme je a restujeme z druhé strany. |
2 | Krevety přelijeme koňakem, zapálíme a několik vteřin flambujeme, než oheň uhasne. |
3 | Přilijeme smetanu, vzniklou omáčku promícháme a přilijeme do ní trochu vody (nebo vývaru.) Povaříme ještě 1 minutu, aby omáčka získala oranžový nádech. |
4 | Krevety podáváme přelité omáčkou a posypané nasekanou petrželkou. |