Jednoduchý recept

Toskánská rajčatová polévka

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 61389

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 ks Cibule
50 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
200 g Veka tuková
1 l Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 857kJ
15% Sacharidy 54 g
28% Tuky 21 g
68% Sodík 1 g
21% Bílkoviny 12 g

Toskánská rajčatová polévka postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku. Po chvíli přidáme oloupaná, zrníček zbavená a na kousky nakrájená rajčata. Vše necháme asi 10 minut probublávat pod pokličkou.

2

Potom přidáme na tenké plátky nakrájenou starší veku a natrhané lístky bazalky. Přilijeme zeleninový vývar a zvolna vaříme nejméně 20 minut. Podle potřeby doléváme vývar. Když se veka úplně ztratí, je polévka hotová, má krémovou konzistenci. Dochutíme ji solí, pepřem a na talířích ozdobíme lístkem bazalky a kapkou olivového oleje.

Poznámka

Vývar použijeme podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept