Toskánská rajčatová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toskánská rajčatová polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61389 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Veka tuková |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 684,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,9mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Veka tuková, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toskánská rajčatová polévka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku. Po chvíli přidáme oloupaná, zrníček zbavená a na kousky nakrájená rajčata. Vše necháme asi 10 minut probublávat pod pokličkou. |
2 | Potom přidáme na tenké plátky nakrájenou starší veku a natrhané lístky bazalky. Přilijeme zeleninový vývar a zvolna vaříme nejméně 20 minut. Podle potřeby doléváme vývar. Když se veka úplně ztratí, je polévka hotová, má krémovou konzistenci. Dochutíme ji solí, pepřem a na talířích ozdobíme lístkem bazalky a kapkou olivového oleje. |
Poznámka
Vývar použijeme podle potřeby.