Jednoduchý recept

Milánské šafránové rizoto

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 61392
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
70 g Máslo čerstvé
50 g Morek
320 g Rýže Arborio
1 špetka Šafrán
0,5 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 601 kcal
Kilojoule 2 516kJ
19% Sacharidy 67 g
38% Tuky 28 g
31% Sodík 629 mg
25% Bílkoviny 14 g

Milánské šafránové rizoto postup přípravy receptu:

1

Ve vyšším hrnci rozpustíme máslo, přidáme morek a po chvíli vsypeme najemno nasekanou cibuli. Když se morek postupně rozpouští, přispyeme do hrnce rýži (předem ji neproplachujeme.) Rýži zalijeme vínem a když se tekutina trochu odpaří, po troškách přiléváme vývar. Přidáme šafrán rozmíchaný v troše vlažné vody. Podle potřeby dále přiléváme vývar, rizoto mírně osolíme. Když je rýže měkká (ne však rozvařená) a vývar téměř odpařený, je rizoto hotové.

2

Odstavíme z plotny, vmícháme kousek másla a nastrouhaný sýr, který se v rizotu mícháním rozpustí.

3

Hotové rizoto má mít krémovou konzistenci.

Poznámka

Můžeme použít i zeleninový vývar. Množství vývaru a sýru můžeme upravit podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept