Polenta se sladkou gorgonzolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polenta se sladkou gorgonzolou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61393 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
200 g | Gorgonzola sladká |
100 ml | Mléko plnotučné |
400 g | Polenta |
1 polévková lžíce | Sůl |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 2,5mg |
Draslík | 207,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 287,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 160,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Polenta, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Gorgonzola sladká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polenta se sladkou gorgonzolou postup přípravy receptu:
1 | Do 1,5l vroucí vody vsypeme lžíci soli a postupně, za stálého míchání, přisypáváme polentu. Kaši mícháme a vaříme 30-40 minut (pokud nemáme instantní polentu - její příprava je kratší.) |
2 | Když se polenta začne odlepovat od stěn kastrolu, můžeme postupně přidávat sladkou gorgonzolu nakrájenou na malé kostičky. Po troškách přiléváme mléko, stále mícháme. Kaši vaříme ještě 5-7 minut. |
3 | Když se sýr zcela rozpustí, je pokrm hotový. |