Telecí po římsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí po římsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61394 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
4 plátek | Šunka parmská |
600 g | Telecí maso |
100 ml | Víno bílé |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 12,9mg |
Draslík | 107,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 118,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalvěj čerstvá, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Šunka parmská, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Telecí maso nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí po římsku postup přípravy receptu:
1 | Telecí zadní maso nakrájíme na tenké plátky, lehce je naklepeme a osolíme. |
2 | Na každý připravený řízek položíme plátek parmské šunky a asi dva lístky čerstvé šalvěje, které připevníme párátkem. |
3 | Připravené maso obalíme v hladké mouce a přebytečnou mouku potom oklepeme. |
4 | V pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo. Připravené plátky smažíme nejprve stranou se šunkou a šalvějí, potom obrátíme a smažíme po druhé straně. |
5 | Po usmažení zalijeme maso vínem a vývarem. Krátce povaříme a ihned podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou brambory na pivu.