Jednoduchý recept

Telecí po římsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 61394

Ingredience

2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí maso
100 ml Víno bílé
200 ml Vývar zeleninový
1 hrst Šalvěj čerstvá
4 plátek Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 024kJ
2% Sacharidy 7 g
30% Tuky 22 g
22% Sodík 432 mg
3% Bílkoviny 2 g

Telecí po římsku postup přípravy receptu:

1

Telecí zadní maso nakrájíme na tenké plátky, lehce je naklepeme a osolíme.

2

Na každý připravený řízek položíme plátek parmské šunky a asi dva lístky čerstvé šalvěje, které připevníme párátkem.

3

Připravené maso obalíme v hladké mouce a přebytečnou mouku potom oklepeme.

4

V pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo. Připravené plátky smažíme nejprve stranou se šunkou a šalvějí, potom obrátíme a smažíme po druhé straně.

5

Po usmažení zalijeme maso vínem a vývarem. Krátce povaříme a ihned podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou brambory na pivu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept