Recept

Domácí ravioli se špenátem a ricottou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 61395
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Těsto
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
50 ml Voda pitná
Náplň
1 špetka Muškátový oříšek
300 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
200 g Sýr Parmezán
250 g Sýr Ricotta
1 ks Vejce slepičí
Omáčka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
Na potření
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na vaření
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 996 kcal
Kilojoule 4 166kJ
22% Sacharidy 81 g
71% Tuky 53 g
58% Sodík 1 g
87% Bílkoviny 49 g

Domácí ravioli se špenátem a ricottou postup přípravy receptu:

1

Mouku vsypeme na vál, vyhloubíme důlek a rozklepneme do něj 4 celá vejce. Přilijeme olivový olej a přidáme sůl. Postupně vše rukama spojujeme v těsto a pokud je směs tuhá, přilijeme trochu vody.

2

Vypracované hladké těsto zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut v chladničce.

3

Příprava náplně: Omytý čerstvý špenát dáme do hrnce s trochou vroucí vody a krátce povaříme. Lístky špenátu potom scedíme a nadrobno nakrájíme.

4

V misce promícháme ricottu, špenát, 1 celé vejce, nastrouhaný sýr (180g), špetku muškátového oříšku a špetku soli.

5

Těsto rozdělíme na čtyři díly a poprášíme moukou. Nejlépe ve strojku na těstoviny připravíme čtyři dlouhé, velmi tenké pláty. Na plát těsta pomocí dvou lžiček naneseme kopečky připravené náplně. Těsto kolem náplně potřeme rozšlehaným žloutkem. Přiklopíme druhým plátem těsta a přimáčkneme, aby uvnitř nezůstal vzduch. Tvořítkem na ravioli vykrájíme naplněné čtverečky, které ihned vhazujeme do hrnce s vroucí vodou. Ravioli vaříme 3-5 minut.

6

Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme několik lístků čerstvé šalvěje. Do pánve vsypeme uvařené ravioli a posypeme zbylým nastrouhaným parmezánem. Promícháme a ihned podáváme.

Poznámka

Množství oleje a vody do těsta upravíme podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept