Jednoduchý recept

Domácí noky s omáčkou ze čtyř druhů sýrů

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 61396
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Noky
4 ks Brambory
100 g Noe pšeničná mouka hladká
1 ks Vejce slepičí
Omáčka
80 g Gorgonzola sladká
250 ml Mléko plnotučné
80 g Sýr Ementál (Primátor)
80 g Sýr Fontina
80 g Sýr Parmezán
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 519kJ
4% Sacharidy 15 g
31% Tuky 23 g
26% Sodík 512 mg
44% Bílkoviny 25 g

Domácí noky s omáčkou ze čtyř druhů sýrů postup přípravy receptu:

1

Moučné brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a nastrouháme. Do brambor potom rozklepneme vejce, přidáme prosátou mouku a špetku soli. Rukama vypracujeme těsto a dokud se lepí, přisypáváme podle potřeby mouku. Těsto ale musí zůstat vláčné.

2

Z těsta vytvarujeme válečky o průměru asi 3cm, které ještě nakrájíme na malé válečky široké asi 3 cm.

3

Noky vhazujeme do hrnce s vroucí vodou a vaříme několik minut, dokud nevyplavou na povrch. Po uvaření je vyjmeme z hrnce.

4

Sýry nakrájíme na kostičky. Do misky vlijeme mléko, přidáme nakrájené sýry a necháme asi 15 minut stát.

5

Potom misku postavíme do horké vodní lázně, směs zvolna mícháme metličkou a rozpouštíme. Když vznikne hladký sýrový krém, vmícháme žloutek.

6

Do misek nalijeme sýrovou omáčku a na ní dáme vařené noky. Znovu přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Poznámka

Noky nemusíme vařit hned, můžeme je zmrazit a spotřebovat do týdne. Množství mouky na těsto a množství mléka na omáčku upravíme podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept