Jednoduchý recept

Neapolská směs fazolí a těstovin

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 61397
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
300 g Fazole Borlotti
1 ks Feferony
50 ml Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
250 g Těstoviny Penne

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 717kJ
16% Sacharidy 57 g
19% Tuky 14 g
12% Sodík 238 mg
25% Bílkoviny 14 g

Neapolská směs fazolí a těstovin postup přípravy receptu:

1

Den předem namočené fazole vaříme v téže vodě asi 1 hodinu. Fazole mají být uvařené tzv. na skus, ne převařené.

2

V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm v dlani rozmáčknutý česnek a na kousky nakrájený řapíkatý celer. Po chvíli česnek vyjmeme a do kastrůlku přidáme loupaná rajčata. Vmícháme rajčatový protlak a podle potřeby přilijeme vodu, aby se protlak rozpustil. Nakonec do základu přidáme na plátky nakrájenou feferonku.

3

Do základu přidáme vařené fazole s trochou vývaru. Po chvíli odebereme třetinu polévky a rozmixujeme ji na krém. Krém vrátíme zpět do kastrůlku, podle potřeby ještě přilijeme vodu a přidáme sůl. Vsypeme těstoviny a pokud polévka zhoustne příliš, ještě dolijeme vodu. Povaříme asi 5 minut nebo déle, aby těstoviny byly vařené na skus. Podle chuti pokrm ještě přisolíme.

4

Na talířích zakápneme každou porci olivovým oleje.

Poznámka

Množství vody - podle potřeby. Podáváme jako polévku nebo jako vydatný teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept