Krůtí prsa po portugalsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí prsa po portugalsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 614 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
100 g | Citrony |
300 ml | Hovězí vývar základní |
1000 g | Krůtí prsa |
150 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
25 g | Petržel - nať |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
10 g | Sůl |
600 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 555,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Hovězí vývar základní, Krůtí prsa, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí prsa po portugalsku postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa opláchneme a nakrájíme na plátky - filátka. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a rychleji opečeme na olivovém oleji. |
2 | Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a zlehka ji osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme, krátce podusíme, zalijeme vývarem a znovu podusíme. |
3 | Potom zahustíme světlou máslovou jíškou, vše promícháme a povaříme. |
4 | Omáčku se žampiony rozmixujeme, přecedíme, přilijeme smetanu a citronovou šťávu a dobře převaříme. |
5 | Opečená prsíčka přendáme na nahřáté talíře, přelijeme smetanovou omáčkou a ozdobíme omytou, překrájenou petrželovou natí. |