Nepravá humrová pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nepravá humrová pomazánka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6140 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice |
3 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sardelová pasta |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 71 kcal
Kilojoule 296kJ
3% Sacharidy 10 g
2% Tuky 2 g
5% Sodík 98 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 133,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 224,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nepravá humrová pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Nastrouháme celer a mrkev, zakápneme citronovu šťávou, přidáme hořčici, sardelovou pastu a vmícháme majonézu. |
2 | Osolíme, opepříme a 30 minut necháme uležet. |
3 | Podáváme vychlazenou. |