Recept

Slunečnicové koláčky s medovým krémem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61403

Ingredience

160 g Slunečnice loupaná
Těsto
65 g Cukr moučkový
2 špetka Kypřící prášek do pečiva
190 g Mouka pšeničná hladká T 650
115 g Máslo čerstvé
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na podsypání těsta a vytření formiček
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na zatížení těsta
8 polévková lžíce Fazole bílé
Krémová náplň
100 g Cukr třtinový
100 g Med včelí
75 g Máslo čerstvé
1 ks Vanilkový lusk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 032kJ
15% Sacharidy 56 g
36% Tuky 27 g
1% Sodík 28 mg
14% Bílkoviny 8 g

Slunečnicové koláčky s medovým krémem postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme hladkou mouku s 2 špetkami kypřícího prášku do pečiva, přidáme 1 žloutek, moučkový cukr a na kostičky pokrájené změklé máslo. Směs promícháme a pak vyklopíme na pomoučený vál. Rukama vyracujeme těsto, musí být vláčné a hladké. Vytvarujeme ho do válečku, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na 30 minut odpočinout.

2

Mezitím si připravíme krémovou náplň: do mísy rozklepneme vejce, přidáme k nim med, cukr a semínka z vanilkového lusku (vanilkový lusk podélně rozřízneme a semínka seškrábneme). Troubu si předehřejeme na 180°C.

3

Směs vařečkou promícháme, pak do ní zapracujeme kostičky změklého másla a vše vyšleháme do hladkého krému.

4

8 formiček na pečení o průměru přibližně 10 cm vytřeme máslem. Těsto si rozdělíme na 8 dílů a každou formičku vyložíme těstem, které na několika místech propícháme vidličkou. Pak na každou formičku položíme několik velkých fazolí, aby nám zakryly střed, je to kvůli tomu, aby se nám těsto nezdvíhalo. Formičky poklademe na plech a pečeme 9-10 minut. Pak je vyjmeme, odstraníme fazole a necháme formičky s těstem úplně vychladnout. Až pak je naplníme krémem, posypeme nahusto slunečnicovými semínky dáme je znovu péct. Pečeme při teplotě 180°C přibližně 20 minut dozlatova. Když koláčky vychladnou, opatrně je vyjmeme z formiček, položíme na dezertní talířky a podáváme.

Poznámka

Každý střed koláčku na talířku můžeme dozdobit šlehačkou a ovocem podle své fantazie.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept