Slunečnicové koláčky s medovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slunečnicové koláčky s medovým krémem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61403 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
160 g | Slunečnice loupaná |
Těsto | |
---|---|
65 g | Cukr moučkový |
2 špetka | Kypřící prášek do pečiva |
115 g | Máslo čerstvé |
190 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na podsypání těsta a vytření formiček | |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Na zatížení těsta | |
8 polévková lžíce | Fazole bílé |
Krémová náplň | |
100 g | Cukr třtinový |
75 g | Máslo čerstvé |
100 g | Med včelí |
1 ks | Vanilkový lusk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 142,1mg |
Draslík | 244,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 124,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Fazole bílé, Cukr třtinový, Med včelí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Slunečnice loupaná, Kypřící prášek do pečiva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Slunečnicové koláčky s medovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy prosejeme hladkou mouku s 2 špetkami kypřícího prášku do pečiva, přidáme 1 žloutek, moučkový cukr a na kostičky pokrájené změklé máslo. Směs promícháme a pak vyklopíme na pomoučený vál. Rukama vyracujeme těsto, musí být vláčné a hladké. Vytvarujeme ho do válečku, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na 30 minut odpočinout. |
2 | Mezitím si připravíme krémovou náplň: do mísy rozklepneme vejce, přidáme k nim med, cukr a semínka z vanilkového lusku (vanilkový lusk podélně rozřízneme a semínka seškrábneme). Troubu si předehřejeme na 180°C. |
3 | Směs vařečkou promícháme, pak do ní zapracujeme kostičky změklého másla a vše vyšleháme do hladkého krému. |
4 | 8 formiček na pečení o průměru přibližně 10 cm vytřeme máslem. Těsto si rozdělíme na 8 dílů a každou formičku vyložíme těstem, které na několika místech propícháme vidličkou. Pak na každou formičku položíme několik velkých fazolí, aby nám zakryly střed, je to kvůli tomu, aby se nám těsto nezdvíhalo. Formičky poklademe na plech a pečeme 9-10 minut. Pak je vyjmeme, odstraníme fazole a necháme formičky s těstem úplně vychladnout. Až pak je naplníme krémem, posypeme nahusto slunečnicovými semínky dáme je znovu péct. Pečeme při teplotě 180°C přibližně 20 minut dozlatova. Když koláčky vychladnou, opatrně je vyjmeme z formiček, položíme na dezertní talířky a podáváme. |
Poznámka
Každý střed koláčku na talířku můžeme dozdobit šlehačkou a ovocem podle své fantazie.