Recept

Mandlový dezert s čokoládovo-sýrovým krémem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61409
Kategorie: Koláče

Ingredience

Koláčový korpus
60 g Mandle
60 g Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Med včelí
3 polévková lžíce Mléko plnotučné
140 g Sušenky Club - máslové
Na vytření formy
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
Náplň
200 g Čokoláda bílá
200 g Čokoláda hořká
100 g Cukr krupice
6 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
190 g Smetana zakysaná 14%
250 g Sýr Lučina - termizovaný
250 g Sýr Ricotta
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 829 kcal
Kilojoule 3 469kJ
18% Sacharidy 64 g
77% Tuky 57 g
4% Sodík 86 mg
30% Bílkoviny 17 g

Mandlový dezert s čokoládovo-sýrovým krémem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve upečeme koláčový korpus: troubu předehřejeme na 180°C. Koláčovou formu vytřeme máslem, na dno položíme pečící papír. Do mixéru nalámeme sušenky a nasypeme rozdrcené loupané mandle. Směs rozmixujeme téměř najemno, poté ji vysypeme ji do mísy, přidáme rozehřáté máslo, mléko a tekutý med. Pomocí prstů směs spojíme, až bude mít konzistenci jemné drobenky. Na pomoučeném vále vypracované těsto rozválíme, opatrně ho přeneseme do koláčové formy, těstem pokryjeme i boky formy. Korpus pečeme 20 minut. Pak ho vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Troubu snížíme na 160°C.

2

V míse rozetřeme čerstvý sýr Lučinu, Ricottu a cukr. Přidáme zakysanou smetanu, vejce a znovu směs důkladně utřeme dohladka. Směs rozdělíme do dvou misek.

3

Bílou a hořkou čokoládu - každou zvlášť - rozpustíme ve vodní lázni. Bílou čokoládu smícháme s jednou polovinou sýrového krému a hořkou čokoládu s druhou polovinou krému. Na vychladlý korpus nejdříve nalijeme nejdříve bílou směs, kterou posypeme strouhaným kokosem, který přelijeme krémem z hořké čokolády. Formu s korpusem položíme na plech a zalijeme ho horkou vodou do 2/3 výšky formy. Pečeme dalších 30 minut při teplotě 160°C. Upečený koláč necháme vychladnout, potom nakrájíme na porce a podáváme.

Poznámka

Dezert můžeme dozdobit například čerstvým lesním ovocem (maliny, borůvky, ostružiny).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept