Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61410
Kategorie: Cukroví

Ingredience

Těsto
100 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
100 g Marcipánová hmota surová
120 g Máslo čerstvé
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Náplň
50 g Cukr moučkový
100 g Mascarpone
30 g Máslo čerstvé
150 g Moka čokoláda
1 polévková lžíce Rum
Na zdobení
1 hrst Pistácie
300 g Poleva kávová

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 595kJ
12% Sacharidy 44 g
28% Tuky 21 g
0% Sodík 3 mg
10% Bílkoviny 6 g

Moka srdíčka postup přípravy receptu:

1

Marcipán nakrájíme na kousky a se změklým máslem ušleháme na krém. Přisypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a přidáme žloutek. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.

2

Těsto rozválíme mezi dvěma listy fólie nebo pečicího papíru na plát silný asi 6mm. Vykrájíme malá srdíčka o průměru 4cm. Srdíčka urovnáme na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.

3

Moka čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, rumem a mascarpone na krém. Do krému po lžičkách přidáváme rozpuštěnou čokoládu, směs dobře promícháme. Náplň dáme do cukrářského sáčku a necháme vychladnout - krém ztuhne.

4

Na polovinu srdíček naneseme vždy trochu krému a přiklopíme zbylými srdíčky.

5

Nakonec naplněná srdíčka ozdobíme rozpuštěnou kávovou polevou a nasekanými pistáciemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept