Drobné perníčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drobné perníčky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61418 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
3 polévková lžíce | Koření perníkové |
80 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Med včelí |
360 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
2 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Mléko plnotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 58,7mg |
Draslík | 34,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 56,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kakao - prášek, Med včelí, Soda jedlá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření perníkové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Drobné perníčky postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku rozpustíme máslo, vmícháme med a vejce. |
2 | V míse smícháme mouku s cukrem, sodou, kakaem a kořením. Přidáme směs z kastrůlku a dobře promícháme. Vypracujeme těsto a když bude příliš tuhé, přilijeme trochu mléka. Vláčné těsto necháme odpočinout v chladu nejméně 2 hodiny nebo do druhého dne. |
3 | Těsto rozválíme na plát silný 4mm a vykrajujeme z něj drobnější tvary perníčků (kytičky, srdíčka, hvězdičky..) |
4 | Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 160°C asi 10 minut. Když začnou okraje perníčků zlátnout, vyjmeme je z trouby. Necháme do druhého dne odpočinout. |
Poznámka
Perníčky zdobíme bílkovou cukrovou polevou podle vlastní fantazie.