Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61418
Kategorie: Perníky

Ingredience

150 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Kakao - prášek
3 polévková lžíce Koření perníkové
80 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Med včelí
360 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Soda jedlá
2 ks Vejce slepičí
50 ml Mléko plnotučné

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 199kJ
13% Sacharidy 47 g
12% Tuky 9 g
4% Sodík 72 mg
11% Bílkoviny 6 g

Drobné perníčky postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku rozpustíme máslo, vmícháme med a vejce.

2

V míse smícháme mouku s cukrem, sodou, kakaem a kořením. Přidáme směs z kastrůlku a dobře promícháme. Vypracujeme těsto a když bude příliš tuhé, přilijeme trochu mléka. Vláčné těsto necháme odpočinout v chladu nejméně 2 hodiny nebo do druhého dne.

3

Těsto rozválíme na plát silný 4mm a vykrajujeme z něj drobnější tvary perníčků (kytičky, srdíčka, hvězdičky..)

4

Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 160°C asi 10 minut. Když začnou okraje perníčků zlátnout, vyjmeme je z trouby. Necháme do druhého dne odpočinout.

Poznámka

Perníčky zdobíme bílkovou cukrovou polevou podle vlastní fantazie.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept