Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61419

Ingredience

0,5 kávová lžička Anýz mletý
150 g Cukr krystal
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
70 g Med včelí
150 g Mouka polohrubá
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Rum
0,5 kávová lžička Skořice mletá
0,5 kávová lžička Soda jedlá
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 203 kcal
Kilojoule 851kJ
12% Sacharidy 43 g
2% Tuky 2 g
2% Sodík 44 mg
9% Bílkoviny 5 g

Perníčky s rumem postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme vejce s cukrem a medem do pěny. Potom přilijeme rum a promícháme.

2

Prosátou mouku a jedlou sodu smícháme s kořením a přimícháme vyšlehanou směs. Vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu nejméně 2 hodiny, nejlépe do druhého dne.

3

Těsto rozválíme na plát silný asi 4mm a vykrajujeme z něj různé tvary perníčků.

4

Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení necháme vychladnout.

Poznámka

Perníčky zdobíme čokoládou nebo cukrovou polevou podle vlastní fantazie.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept