Perníčky s rumem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perníčky s rumem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61419 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Anýz mletý |
150 g | Cukr krystal |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
70 g | Med včelí |
150 g | Mouka polohrubá |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Rum |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 49,1mg |
Draslík | 36,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 57,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr krystal, Hřebíček mletý, Med včelí, Rum, Skořice mletá, Soda jedlá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Perníčky s rumem postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme vejce s cukrem a medem do pěny. Potom přilijeme rum a promícháme. |
2 | Prosátou mouku a jedlou sodu smícháme s kořením a přimícháme vyšlehanou směs. Vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu nejméně 2 hodiny, nejlépe do druhého dne. |
3 | Těsto rozválíme na plát silný asi 4mm a vykrajujeme z něj různé tvary perníčků. |
4 | Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení necháme vychladnout. |
Poznámka
Perníčky zdobíme čokoládou nebo cukrovou polevou podle vlastní fantazie.