Recept

Fantastický mrkvovo-ořechový dort s polevou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61421
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

Těsto na koláč
300 g Cukr třtinový
2 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
280 g Mouka pšeničná hladká T 650
450 g Mrkev kořen
220 g Olej Heliol jedlý
120 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Rum
2 kávová lžička Skořice mletá
2 kávová lžička Soda jedlá
1 špetka Sůl
2 kávová lžička Tresť vanilková
4 ks Vejce slepičí
Poleva
80 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
80 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mléko plnotučné
Na vymazání formy
3 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,153 kcal
Kilojoule 4 824kJ
30% Sacharidy 108 g
100% Tuky 75 g
15% Sodík 290 mg
26% Bílkoviny 15 g

Fantastický mrkvovo-ořechový dort s polevou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme mrkev. Vlašské ořechy jemně nastrouháme. Troubu předehřejeme na 175-180°C. Dortovou formu vytřeme máslem a vysypeme kokosem.

2

V míse utřeme celá vejce s cukrem, rumem a vanilkovým extraktem do pěny. Přidáme olej a směs znovu vyšleháme.

3

V druhé míse smícháme hladkou mouku s jedlou sodou, kypŕícím práškem do pečiva, skořicí a solí. Do vyšlehaných vajec postupně zapracujeme sypkou směs, nakonec přimícháme mrkev a ořechy. Dobře promíchané těsto nalijeme do připravené formy, vložíme ji do trouby a pečeme pomalu při 175°C přibližně hodinu. Upečený dort necháme vychladnout.

4

Připravíme polevu: v kastrólku nad párou smícháme prosátý moučkový cukr, máslo, Maizenu a máslo. Mícháme do doby, až se vše spojí a vytvoří se hladká poleva. Upečený a vychladlý dort polijeme polevou, jakmile zatuhne, můžeme ho nakrájet a podávat. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept