Recept

Krůtí stehna dušená na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 61422
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
4 stroužek Česnek
100 g Cibule
0,5 polévková lžíce Citronová kůra
4 ks Krůtí stehna
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
50 ml Olej olivový
5 ks Pepř černý celý
2 špetka Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 polévková lžíce Pomerančová kůra
2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
2 ks Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Tymián čerstvý
500 ml Víno červené
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 999 kcal
Kilojoule 4 181kJ
7% Sacharidy 24 g
53% Tuky 40 g
56% Sodík 1 g
99% Bílkoviny 56 g

Krůtí stehna dušená na víně postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na osminky.

2

Pomerančovou a citronovou kůru nastrouháme.

3

Petrželovou nať drobně nasekáme.

4

Změklé máslo rozmícháme s hladkou moukou.

5

Stehna opláchneme, vykostíme, zbavíme šlach a kůže (z toho připravíme vývar). Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a na rozpáleném olivovém oleji ze všech stran osmažíme dozlatova. Poté maso přeložíme do mísy.

6

Ve výpeku opečeme kořenovou zeleninu, poté přidáme cibuli a česnek, restujeme. Po 10 minutách vmícháme rajčatový protlak, chvilku zarestujeme, vmícháme víno, přidáme koření, bylinky, pečlivě promícháme a provaříme. Do omáčky přidáme orestované maso a zalijeme vývarem tak, aby bylo maso ponořené. Pod poklicí chvíli vaříme, poté vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 1,5 hodiny.

7

Upečené maso vyjmeme, do omáčky zašleháme připravené máslo, přimícháme citronovou a pomerančovou kůru a asi 15 minut za častého míchání povaříme. Následně omáčku propasírujeme, přidáme maso a necháme přejít varem.

8

Před podáváním přidáme petrželovou nať.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept