Recept

Kuřecí prsa v šunce s hrachovou kaší

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 61423

Ingredience

8 ks Bazalka
4 ks Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
3 ks Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
8 plátek Šunka schwarzwaldská
Na kaši
30 g Celer bulvový
1 ks Cibule
0,5 ks Citrony
100 g Hrách žlutý
30 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Petržel kořen
1 ks Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
500 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek
Na cuketu
1 ks Cuketa
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 432 kcal
Kilojoule 1 806kJ
8% Sacharidy 27 g
24% Tuky 18 g
36% Sodík 730 mg
25% Bílkoviny 14 g

Kuřecí prsa v šunce s hrachovou kaší postup přípravy receptu:

1

Hrách zhruba na hodinu namočíme do vody. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky.

2

Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky.

3

Z citronu nastrouháme kůru.

4

V hlubokém kastrole na slunečnicovém oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme zeleninu a smažíme za častého míchání asi 5 minut. Poté přidáme větvičku rozmarýnu, sůl, pepř, scezený hrách, podlijeme polovinou vývaru, zamícháme a vaříme zhruba 25 minut. Podle potřeby přiléváme vývar.

5

Uvařený hrách v mixeru rozmixujeme, přidáme citronovou kůru, olivový olej a dále mixujeme. Ochutíme solí a pepřem a podle potřeby případně přilijeme vývar a znovu chvíli mixujeme.

6

Než se uvaří hrách, připravíme kuřecí prsa. Omyjeme je, osušíme a ochutíme solí a pepřem. Na každá plátek dáme 2 lístky omyté bazalky, stočíme a zabalíme do dvou plátků šunky. Proti rozbalení propícháme plátky špejlí.

7

Závitky prudce opečeme na slunečnicovém oleji spolu s větvičkami rozmarýnu. Usmažené závitky přeložíme do pekáče a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme asi 8 – 10 minut.

8

Jako přílohu připravíme cuketu. Omyjeme ji, osušíme, odkrojíme oba konce a cuketu nakrájíme na silnější plátky. Osolené a opepřené plátky opékáme z obou stran na oleji, až zezlátnou.

9

Před podáváním závitky zbavíme špejlí, každý závitek rozkrojíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept