Kuřecí prsa v šunce s hrachovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa v šunce s hrachovou kaší
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 61423 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Bazalka |
4 ks | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 ks | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
8 plátek | Šunka schwarzwaldská |
Na kaši | |
---|---|
30 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
100 g | Hrách žlutý |
30 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kořen |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
500 ml | Vývar drůbeží |
Na cuketu | |
1 ks | Cuketa |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 10,9mg |
Draslík | 397,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,9mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Olej slunečnicový, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Citrony, Olej slunečnicový, Petržel kořen, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Voda pitná, Cuketa, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Šunka schwarzwaldská, Hrách žlutý , Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa v šunce s hrachovou kaší postup přípravy receptu:
1 | Hrách zhruba na hodinu namočíme do vody. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky. |
2 | Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. |
3 | Z citronu nastrouháme kůru. |
4 | V hlubokém kastrole na slunečnicovém oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme zeleninu a smažíme za častého míchání asi 5 minut. Poté přidáme větvičku rozmarýnu, sůl, pepř, scezený hrách, podlijeme polovinou vývaru, zamícháme a vaříme zhruba 25 minut. Podle potřeby přiléváme vývar. |
5 | Uvařený hrách v mixeru rozmixujeme, přidáme citronovou kůru, olivový olej a dále mixujeme. Ochutíme solí a pepřem a podle potřeby případně přilijeme vývar a znovu chvíli mixujeme. |
6 | Než se uvaří hrách, připravíme kuřecí prsa. Omyjeme je, osušíme a ochutíme solí a pepřem. Na každá plátek dáme 2 lístky omyté bazalky, stočíme a zabalíme do dvou plátků šunky. Proti rozbalení propícháme plátky špejlí. |
7 | Závitky prudce opečeme na slunečnicovém oleji spolu s větvičkami rozmarýnu. Usmažené závitky přeložíme do pekáče a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme asi 8 – 10 minut. |
8 | Jako přílohu připravíme cuketu. Omyjeme ji, osušíme, odkrojíme oba konce a cuketu nakrájíme na silnější plátky. Osolené a opepřené plátky opékáme z obou stran na oleji, až zezlátnou. |
9 | Před podáváním závitky zbavíme špejlí, každý závitek rozkrojíme. |