Recept

Krůtí prsa v žampiónové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 61425

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej rostlinný
50 ml Sherry brandy
100 ml Smetana na šlehání
0,5 kávová lžička Sůl mořská
200 ml Vývar drůbeží
4 stroužek Česnek
200 g Žampiony čerstvé
Na maso
600 g Krůtí prsa
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
Na brokolici
1 ks Brokolice
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 159kJ
5% Sacharidy 19 g
33% Tuky 25 g
32% Sodík 649 mg
71% Bílkoviny 40 g

Krůtí prsa v žampiónové omáčce postup přípravy receptu:

1

Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, česnek na plátky, cibuli nadrobno.

2

V hlubším kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem, přimícháme žampióny a chvíli smažíme. Poté přilijeme brandy, povaříme a vlijeme vývar. Vaříme, až se vývar mírně zredukuje. Přilijeme smetanu, ochutíme solí a ještě asi 5 minut povaříme.

3

Opláchnutá krůtí prsa nakrájíme na nudličky, ochutíme solí a pepřem a na rozpáleném oleji restujeme ze všech stran. Poté maso přelijeme žampiónovou omáčkou, povaříme, až se omáčka mírně zredukuje. Před podáváním vmícháme drobně posekanou petrželovou nať.

4

Jako přílohu ve vroucí osolené vodě povaříme na růžičky rozebranou brokolici. Vaříme zhruba 4 minuty (záleží na velikosti růžiček), aby nebyla brokolice rozvařená. Poté scedíme a necháme okapat.

5

Maso s omáčkou podáváme obložené růžičkami brokolice.

Poznámka

Jako příloha se hodí bramborové noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept