Kuřecí prsa s balkánským sýrem a restovanou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa s balkánským sýrem a restovanou zeleninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 61426 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
600 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata sušená sterilovaná |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
4 špetka | Sůl mořská |
100 g | Sýr balkánský |
Na zeleninu | |
---|---|
100 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Cuketa |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Paprika červená |
50 g | Rajčata sušená sterilovaná |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 118,3mg |
Draslík | 6g |
Vláknina | 41g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 2,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 352,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Rajčata sušená sterilovaná, Rozmarýn čerstvý, Sýr balkánský, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Cuketa, Paprika červená, Rajčata sušená sterilovaná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa s balkánským sýrem a restovanou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa s kůží zbavíme kosti a omyjeme. Balkánský sýr nakrájíme na 4 špalíčky, lístky bazalky opláchneme a necháme okapat. Lístky rozmarýnu otrháme z větviček, oloupaný česnek rozdrtíme. |
2 | Do každého prsa uděláme v horní nejsilnější části zářez, do něj vložíme špalíček sýra, sušené rajčátko a lístek bazalky. Zašpejlujeme, aby nám obsah při restování nevypadl. Všechny porce osolíme, opepříme a kůží dolů vložíme na rozpálený olej a smažíme. Poté prsa otočíme a smažíme z druhé strany. Na závěr přidáme česnek. Opečená prsa i s výpekem přeložíme do pekáčku a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme asi 10 minut. |
3 | V mezičase připravíme zeleninu k restování. Řapíky celeru oloupeme, papriky zbavíme semínek, cibuli a česnek oloupeme. Všechnu zeleninu opláchneme, necháme okapat a poté nakrájíme na různé tvary. Vhodíme na rozpálený olej a zhruba 2 minuty restujeme. Poté k zelenině přidáme výpek z masa, který jsme před tím zředili vodou. K zelenině na závěr přimícháme zbylé lístky bazalky, které jsme nasekali nadrobno. |
4 | Před servírováním zbavíme maso špejlí a rozkrojíme na poloviny. Podáváme na restované zelenině. |