Kuřecí prsa s gratinovanými bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa s gratinovanými bramborami
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 61427 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
250 g | President Camembert linea |
250 ml | Smetana na šlehání |
0,3 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Tymián čerstvý |
Na maso | |
---|---|
600 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 špetka | Pepř černý mletý |
8 plátek | Slanina anglická |
0,3 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Tymián čerstvý |
Na zeleninu | |
2 polévková lžíce | Bazalka |
120 g | Brokolice |
120 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
120 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 203,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sůl, Tymián čerstvý, Olej rostlinný, Sůl, Tymián čerstvý, Bazalka, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Brokolice, Mrkev kořen, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny President Camembert linea, Smetana na šlehání, Slanina anglická nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa s gratinovanými bramborami postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na silnější plátky. Oloupaný česnek nakrájíme najemno, větvičky tymiánu posekáme nadrobno. Sýr nakrájíme na plátky. |
2 | Do hrnce vlijeme smetanu, přidáme česnek, tymián a sůl. Do smetany vložíme plátky brambor a vaříme do poloměkka. Poté brambory přeložíme do zapékací mísy, poklademe plátky sýra, přelijeme smetanou z hrnce a v troubě předehřáté na 160 °C zapékáme zhruba 35 minut, až jsou brambory měkké. |
3 | Opláchnutá a osušená kuřecí prsa osolíme a opepříme, srolujeme a každý kus zabalíme do dvou plátků anglické slaniny. Zašpejlujeme a na rozpáleném oleji závitky ze všech stran smažíme. Na závěr přidáme větvičky tymiánu. Poté závitky přeložíme do pekáče, přelijeme výpekem z pánve a pečeme v troubě na 160 °C zhruba 10 minut společně s bramborami. |
4 | V mezičase očistíme zeleninu (vyjma cibule a česneku), nakrájíme a v horké osolené vodě krátce blanšírujeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky a v rozpáleném oleji orestujeme. Přimícháme okapanou zeleninu, promícháme, chvíli restujeme a na závěr vmícháme drobně posekané lístky bazalky. |
5 | Na talíř nejprve narovnáme zeleninu a na ni položíme kuřecí závitek, z něhož jsme odstranili špejle. Zvlášť podáváme gratinované brambory. |