Telecí brzlík zadělávaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí brzlík zadělávaný
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6143 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 ks | Sůl |
500 g | Telecí brzlík |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 420,3mg |
Draslík | 715,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Telecí brzlík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí brzlík zadělávaný postup přípravy receptu:
1 | Ve vodě brzlík krátce povaříme, poté vodu slijeme, přelijeme čerstvou horkou osolenou vodou a vaříme zhruba 20 minut. |
2 | Uvařený brzlík rozkrájíme na menší kousky. |
3 | Očištěnou cibuli rozkrájíme na drobno, zpěníme na půli lžíci másla, přidáme rozkrájený brzlík, osolíme, přidáme nasekanou petrželovou nať a dusíme mírně podlitý do měkka. |
4 | Z mouky a lžíce másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem, řádně rozmícháme a přilijeme k brzlíku. |
5 | Dusíme ještě zhruba 15 minut a odstavíme z ohně. Poté do omáčky přilijeme žloutek rozkvedlaný v troše chladného mléka a zakapeme citrónovou šťávou. |
6 | Jako přílohy podáváme malé třené nočky nebo nočky z odpalovaného těsta. |