Jednoduchý recept

Telecí brzlík zadělávaný

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6143
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 l Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Petržel - nať
1 ks Sůl
500 g Telecí brzlík
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 060kJ
2% Sacharidy 9 g
18% Tuky 13 g
4849% Sodík 97 g
45% Bílkoviny 25 g

Telecí brzlík zadělávaný postup přípravy receptu:

1

Ve vodě brzlík krátce povaříme, poté vodu slijeme, přelijeme čerstvou horkou osolenou vodou a vaříme zhruba 20 minut.

2

Uvařený brzlík rozkrájíme na menší kousky.

3

Očištěnou cibuli rozkrájíme na drobno, zpěníme na půli lžíci másla, přidáme rozkrájený brzlík, osolíme, přidáme nasekanou petrželovou nať a dusíme mírně podlitý do měkka.

4

Z mouky a lžíce másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem, řádně rozmícháme a přilijeme k brzlíku.

5

Dusíme ještě zhruba 15 minut a odstavíme z ohně. Poté do omáčky přilijeme žloutek rozkvedlaný v troše chladného mléka a zakapeme citrónovou šťávou.

6

Jako přílohy podáváme malé třené nočky nebo nočky z odpalovaného těsta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept