Perníčky sypané anýzem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perníčky sypané anýzem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61432 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
1 kávová lžička | Anýz mletý |
120 g | Cukr moučkový |
1 špetka | Hřebíček mletý |
3 polévková lžíce | Med včelí |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Mouka žitná bílá |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
120 g | Tuk Hera jedlý |
2 ks | Vejce slepičí |
Poleva | |
150 g | Cukr moučkový |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na posypání | |
1 kávová lžička | Anýz mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 49,1mg |
Draslík | 29,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 57,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr moučkový, Hřebíček mletý, Med včelí, Skořice mletá, Soda jedlá, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Anýz mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka žitná bílá, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Perníčky sypané anýzem postup přípravy receptu:
1 | Z uvedených přísad na těsto vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout do druhého dne v ledničce. |
2 | Z těsta vyválíme plát a vykrajovátky různých tvarů z něj vykrajujeme menší perníčky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. |
3 | Upečené, ještě teplé perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a necháme 2 dny odpočinout. |
4 | Perníčky zdobíme bílkovou polevou a ještě než poleva zaschne, posypeme je mletým anýzem. |
5 | Poleva: Bílek dohladka romícháme s moučkovým cukrem. |