Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61433
Kategorie: Perníky

Ingredience

Těsto
2 kávová lžička Anýz mletý
1 kávová lžička Citronová kůra
140 g Cukr moučkový
60 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Med včelí
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Soda jedlá
2 ks Vejce slepičí
Na potření
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 280 kcal
Kilojoule 1 171kJ
13% Sacharidy 47 g
10% Tuky 7 g
4% Sodík 80 mg
12% Bílkoviny 7 g

Anýzové perníčky postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku s cukrem, přidáme jedlou sodu, koření a strouhanou citronovou kůru. Přilijeme vejce promíchaná s medem a vypracujeme tužší těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v ledničce.

2

Z těsta vyválíme plát silný asi 4mm a vykrajujeme z něj různé tvary perníčků. Pečeme v horké troubě 8-10 minut.

3

Upečené, trochu vychladlé perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a necháme několik dnů uležet v chladu.

Poznámka

Perníčky zdobíme bílkovou polevou nebo čokoládou podle vlastní fantazie. Při přípravě můžeme do těsta zapracovat lžíci kakaa - perníčky budou mít tmavší barvu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept