Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61434
Kategorie: Perníky

Ingredience

Těsto
1 špetka Hřebíček mletý
100 g Med včelí
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Nové koření mleté
1 polévková lžíce Rum
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1,5 kávová lžička Soda jedlá
1 ks Vejce slepičí
Na potření
1 ks Vejce slepičí
Na ozdobu
100 g Čokoláda na vaření
100 g Kokos - mletý (Kopra)

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 241 kcal
Kilojoule 1 008kJ
8% Sacharidy 31 g
15% Tuky 11 g
5% Sodík 100 mg
9% Bílkoviny 5 g

Kokosové perníčky postup přípravy receptu:

1

Prosátou mouku smícháme s kořením, moučkovým cukrem a jedlou sodou. Přidáme změklé máslo, vejce, rum a tekutý med. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu nejméně 2 hodiny odpočinout.

2

Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykrájíme různé menší tvary perníčků. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a na povrchu potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut dozlatova.

3

Vychladlé perníčky zdobíme rozpuštěnou čokoládou a sypeme kokosem.

Poznámka

Trochu kokosu můžeme přidat i do těsta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept