Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61435
Kategorie: Perníky

Ingredience

Těsto
1 špetka Anýz mletý
150 g Cukr moučkový
1 špetka Hřebíček mletý
4 polévková lžíce Káva turecká
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
60 g Máslo čerstvé
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Nové koření mleté
1 ks Pudinkový prášek karamelový
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 ks Vejce slepičí
Na přelití
100 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 134kJ
12% Sacharidy 43 g
12% Tuky 9 g
1% Sodík 11 mg
8% Bílkoviny 5 g

Pudinkové perníčky postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku s pudinkovým práškem, kypřicím práškem do pečiva a kořením.

2

Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny, přilijeme rozpuštěné prochladlé máslo a ještě chvíli šleháme. Směs vlijeme do mísy s moukou, vmícháme černou kávu a vypracujeme vláčné těsto.

3

Z těsta ihned vyválíme plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary perníčků. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

4

Po vychladnutí perníčky přeléváme rozpuštěnou čokoládou.

Poznámka

Perníčky můžeme po dvou spojit oříškovou náplní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept