Recept

Pražské perníčky s mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61436
Kategorie: Perníky

Ingredience

Těsto
100 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Koření perníkové
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
75 g Máslo čerstvé
50 g Med včelí
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Ovesné vločky
1 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná
Na zdobení
100 g Čokoláda na vaření
50 g Kandované ovoce
50 g Mandle

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 359kJ
13% Sacharidy 47 g
18% Tuky 13 g
1% Sodík 15 mg
10% Bílkoviny 6 g

Pražské perníčky s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Cukr vsypeme do kastrůlku, zalijeme vodou a za stálého míchání vaříme. Když se cukr rozpustí, zmírníme var a vmícháme máslo a med. Stále mícháme, až se všechny suroviny spojí.

2

Mouku smícháme v míse s kořením, ovesnými vločkami a práškem do pečiva. Přilijeme mírně vychladlou povařenou směs a vypracujeme těsto. Na pracovní ploše těsto ještě dobře prohněteme, zabalíme do fólie a necháme do druhého dne v chladu odpočinout.

3

Těsto rozválíme na plát silný asi 4mm a vykrajujeme z něj různé tvary perníčků. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

4

Po částečném vychladnutí máčíme perníčky v rozpuštěné čokoládě, zdobíme celými loupanými mandlemi a kandovaným ovocem.

Poznámka

Podle potřeby můžeme do těsta přilít trochu mléka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept