Koláčky s rebarborou a crème fraîche pro zamilované - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláčky s rebarborou a crème fraîche pro zamilované
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61438 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Křehké těsto | |
---|---|
1 špetka | Kardamom |
40 g | Maizena - kukuřičný škrob |
70 g | Máslo čerstvé |
170 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Na vytření formiček a zatížení těsta | |
4 polévková lžíce | Fazole bílé |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Náplň do koláčků | |
250 g | Créme fraiche |
200 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Cukr skořicový |
0,3 kávová lžička | Kardamom |
160 g | Reveň (Rebarbora) |
3 ks | Vejce slepičí |
Na posypání | |
1 polévková lžíce | Cukr moučka |
1 kávová lžička | Cukr vanilka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 488,7mg |
Draslík | 399,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 577,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kardamom, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Fazole bílé, Cukr moučkový, Kardamom, Reveň (Rebarbora), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Créme fraiche, Cukr skořicový, Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Koláčky s rebarborou a crème fraîche pro zamilované postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si křehké těsto: v míse utřeme máslo se žloutky do pěny. Pak postupně přimícháme špetku voňavého koření kardamom, špetku soli, hladkou mouku smíchanou s Maizenou a 2-3 lžíce vody. V míse vše dobře promícháme, pak těsto dobře propracujeme rukama na pomoučeném vále. Vytvarujeme z něj váleček, který zabalíme do potravinářské fólie a dáme těsto na 45-60 minut do chladničky. |
2 | Troubu si předehřejeme na 180°C. Malé koláčkové formičky (přibližně o průměru 10-12cm) si vymažeme máslem, středy pečícím papírem a pak je vyložíme těstem. Každý střed těsta zatížíme fazolemi, aby se při pečení nevydouvaly. Formičky s těstem poklademe na plech, pečeme 13-15 minut. |
3 | Náplň do koláčků: omyté stvoly rebarbory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky prosypeme je skořicovým cukrem, kardamomem a odložíme ji do misky. V druhé míse si vyšleháme vejce s moučkovým cukrem do pěny, do ní zlehka zamícháme "Crème fraîche" (krém freš) a pokrájenou rebarboru. |
4 | Z horkých rozpečených koláčků opatrně odstraníme fazole, naplníme je rebarborovým krémem a dáme do trouby dopéct. Pečeme 18-20 minut dozlatova. |
5 | Vychladlé koláčky posypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem (z pravé vanilky) a podáváme. |
6 | Dobrou chuť. |
Poznámka
Pokud neseženeme v obchodě "Crème fraîche" nabízím domácí výrobu - náhradu. Výroba domácí krémové smetany - Crème fraîche: Den předem si vyšleháme 2,5 dl zakysané smetany(nejlépe značky Olma 16% tuku) s 2 lžícemi hustého, kvalitního podmáslí. Šleháme 1 minutu na konzistenci krému, pak ji zakryjeme a necháme v pokojové teplotě 12 hodin stát. Druhý den takto připravenou krémovou smetanu použijeme podle potřeby k ochucení pokrmů.