Recept

Koláčky s rebarborou a crème fraîche pro zamilované

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61438

Ingredience

Křehké těsto
1 špetka Kardamom
40 g Maizena - kukuřičný škrob
70 g Máslo čerstvé
170 g Pšeničná mouka hladká světlá
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
Na vytření formiček a zatížení těsta
4 polévková lžíce Fazole bílé
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Náplň do koláčků
250 g Créme fraiche
200 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Cukr skořicový
0,3 kávová lžička Kardamom
160 g Reveň (Rebarbora)
3 ks Vejce slepičí
Na posypání
1 polévková lžíce Cukr moučka
1 kávová lžička Cukr vanilka

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 961 kcal
Kilojoule 4 023kJ
29% Sacharidy 104 g
71% Tuky 54 g
7% Sodík 134 mg
34% Bílkoviny 19 g

Koláčky s rebarborou a crème fraîche pro zamilované postup přípravy receptu:

1

Připravíme si křehké těsto: v míse utřeme máslo se žloutky do pěny. Pak postupně přimícháme špetku voňavého koření kardamom, špetku soli, hladkou mouku smíchanou s Maizenou a 2-3 lžíce vody. V míse vše dobře promícháme, pak těsto dobře propracujeme rukama na pomoučeném vále. Vytvarujeme z něj váleček, který zabalíme do potravinářské fólie a dáme těsto na 45-60 minut do chladničky.

2

Troubu si předehřejeme na 180°C. Malé koláčkové formičky (přibližně o průměru 10-12cm) si vymažeme máslem, středy pečícím papírem a pak je vyložíme těstem. Každý střed těsta zatížíme fazolemi, aby se při pečení nevydouvaly. Formičky s těstem poklademe na plech, pečeme 13-15 minut.

3

Náplň do koláčků: omyté stvoly rebarbory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky prosypeme je skořicovým cukrem, kardamomem a odložíme ji do misky. V druhé míse si vyšleháme vejce s moučkovým cukrem do pěny, do ní zlehka zamícháme "Crème fraîche" (krém freš) a pokrájenou rebarboru.

4

Z horkých rozpečených koláčků opatrně odstraníme fazole, naplníme je rebarborovým krémem a dáme do trouby dopéct. Pečeme 18-20 minut dozlatova.

5

Vychladlé koláčky posypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem (z pravé vanilky) a podáváme.

6

Dobrou chuť.

Poznámka

Pokud neseženeme v obchodě "Crème fraîche" nabízím domácí výrobu - náhradu. Výroba domácí krémové smetany - Crème fraîche: Den předem si vyšleháme 2,5 dl zakysané smetany(nejlépe značky Olma 16% tuku) s 2 lžícemi hustého, kvalitního podmáslí. Šleháme 1 minutu na konzistenci krému, pak ji zakryjeme a necháme v pokojové teplotě 12 hodin stát. Druhý den takto připravenou krémovou smetanu použijeme podle potřeby k ochucení pokrmů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept