Jednoduchý recept

Vepřový paprikáš

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6145
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová panenka
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 015kJ
2% Sacharidy 8 g
16% Tuky 12 g
33% Sodík 657 mg
48% Bílkoviny 27 g

Vepřový paprikáš postup přípravy receptu:

1

Panenku nakrájíme na plátky, ochutíme solí, pepřem a obalíme ve lžíci sladké papriky.

2

Na rozpáleném oleji z obou stran orestujeme dohněda cca 3-5min. Poté přemístíme maso na talíř, přilijeme do pánve zbylý olej a orestujeme nasekanou cibuli.

3

Vrátíme do pánve maso, přidáme zbytek papriky, rajčata, zalijeme 125ml vody a přivedeme k varu. Vaříme cca 5min do zhoustnutí.

4

Odstavíme a vmícháme zakysanou smetanu.

Poznámka

Jako příloha jsou vhodné např. těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept