Žloutková poleva - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žloutková poleva
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61450 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Cukr moučkový |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
2% Kalorie 49 kcal
Kilojoule 204kJ
3% Sacharidy 10 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 2 mg
1% Bílkoviny 0 g
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 5,1mg |
Vláknina | 10,4mg |
Vitamín A | 43,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Žloutková poleva postup přípravy receptu:
1 | V misce třeme žloutek s moučkovým cukrem. Žloutek musí být čistý, bez stopy bílku. |
2 | Během tření přidáváme citronovou šťávu a polevu třeme tak dlouho, až bude jemná a lesklá. |
Poznámka
Množství citronové šťávy můžeme upravit podle hustoty polevy. Polevu používáme na přelití moučníků.